Stanje i izgled naših računala

Prije kupnje računala možemo imati nekoliko pitanja – koliko potrošiti, kakav nam kapacitet treba i što je najvažnije, kako za svoj novac dobiti što je više moguće. Iz tog razloga ne bismo trebali zanemariti rabljena računala, ali ona obično dolaze bez ikakvog jamstva, a ako nešto pođe po zlu, možemo samo obrisati pod nosom.

Što ćemo učiniti ako želimo pouzdanost novih računala po cijeni rabljenih? Bacamo pogled na obnovljena računala! Ne samo da štedimo do 70% u usporedbi s novom računalnom opremom, naša obnovljena računalna oprema dobiva i najmanje 1 godinu jamstva! No, kako bismo vam olakšali kupnju, dopustite nam da vam jasno pokažemo kvalitetu tipičnih klasa kvalitete naših računala.Oprema, ki izvira iz razstavnih eksponatov, neprodane zaloge in podobno. Nič ali zelo malo rabljena oprema brez ali z minimalnimi znaki uporabe. Večinoma z originalno embalažo.

Oprema koja je restaurirana do te mjere da je u potpunosti bez tragova korištenja, a dolazi i s reprintiranom slovenskom tipkovnicom i jamstvom od 2 godine.

Profesionalno obnovljeni računalniki kvalitete A. Vizualno so skorajda popolnoma brezhibni, vsebujejo lahko le majhne sledove uporabe. Brez večjih odrgnin ter prask.

Najboljše razmerje med kvaliteto, izgledom in ceno nudijo standardni obnovljeni artikli. Nizka cena, ki je glavna prednost B-kvalitete, pa bi vas znala prepričati v njeno korist.


Kvaliteta  "A+" OPEN BOX

Računala Open Box gotovo su novi proizvodi, često samo s otvorenom ambalažom. Proizvod s otvorenom kutijom jednostavno može biti računalo koje je netko kupio i vratio malo kasnije jer mu se ne sviđa boja ili iz jednako trivijalnog razloga.

Kao što znate, većina trgovina omogućuje vraćanje proizvoda u roku od 14 dana, što omogućuje da su ti proizvodi bili u upotrebi kraće vrijeme i da su sadržavali vrlo male znakove uporabe zbog kratkog vremena u rukama izvornog kupca. To obično nije problem, ali morate biti svjesni i ove opcije. Proizvodi s otvorenim kutijom mogu biti i izložbeni modeli koje trgovina koristi za predstavljanje proizvoda.

zgradili smo precizan sustav kvalitete koji odgovara i najzahtjevnijim korisnicima. Svaki uređaj je 100% ispravan bez obzira na klasu kvalitete. Većinom se radi o visokoj proizvodnji i neprodanim zalihama, gdje se razlike u odnosu na nove uređaje ne uočavaju. Dodatno su testirani, pristupačniji i odmah spremni za korištenje!


Kvaliteta  "A+" RE-NEW

Naša oznaka Re-New označava opremu koja je obnovljena do točke u kojoj više nema znakova korištenja. Svaki uređaj označen ovim simbolom dolazi s ponovno tiskanom slovenskom tipkovnicom i jamstvom od 2 godine.

Obnavljamo računala prema standardu PAS 141. Oprema s ovom oznakom potpuno je bez ogrebotina, potpuno očišćena iznutra i izvana, a svi su dijelovi testirani na 20 ispitnih točaka od strane naših obučenih stručnjaka za obnovu računala. Budući da je hardveru zajamčen drugi život, njegova kupnja smanjuje vaš ugljični otisak dok vam štedi hrpu novca za iskustvo koje se može usporediti s kupnjom novog računala.


Kvaliteta "A" OBNOVLJENO

Velika većina naših obnovljenih računala je kvalitete A, osim ako u opisu nije drugačije navedeno. Vizualno su gotovo potpuno besprijekorni, mogu sadržavati samo male tragove korištenja, bez većih ogrebotina ili bilo kakvih drugih nedostataka. Sve ogrebotine ili udarci čisto su ljepote prirode i ne ometaju niti utječu na performanse. Naš prioritet je zadovoljstvo kupaca, pa prikazujemo stvari kakve jesu.

Računala obnavljamo prema standardu PAS 141. Oprema je gotovo potpuno bez ogrebotina, potpuno očišćena iznutra i izvana, a svi obučeni stručnjaci za obnovo računala sve dijelove testiraju na 20 ispitnih mjesta. Budući da hardver ima drugi život, kupnjom smanjujete ugljični otisak, a pritom štedite mnogo novca.


"B" KVALITETA

Proizvod B-klase bit će u dobrom stanju i sadržavat može zamjetne oznake i ogrebotine, uključujući istrošene tipke i površine oko tipkovnice, a moguće je da su proizvodi u dobrom stanju s manjim tehničkim nedostatkom (recimo neispravna USB veza), ali to će se uvijek spominjati u opisu. To su obnovljeni proizvodi koji pokazuju znakove prijašnje uporabe, ali funkcionalnost ostaje ista poput proizvoda klase A.

Općenito, proizvodi klase B imat će nižu cijenu od klase A, što odražava njihovo kozmetičko stanje. Kupujete li računalo za posao ili studij te često putujete, nosite ga u različite urede i na mjesta na kojima će se posljedice trošenja vjerojatno primijetiti prilično brzo, klasa B uštedjet će vam unaprijed neke troškove.

Jeste li među ljudima koji traže moćno računalo, ali bi htjeli uštedjeti malo više? Tada se samo upoznajte s našim proizvodima B-kvalitete. Ova računala preporučujemo svima kojima vanjština ne znači mnogo, ali tko želi pristupačan, funkcionalan i kvalitetan proizvod. Najbolji omjer kvalitete, izgleda i cijene nude standardni obnovljeni predmeti. Niska cijena, koja je glavna prednost B-kvalitete, mogla bi vas uvjeriti u njezino korist.


Pogosta pitanja glede kakovosti

Kar nekaj ljudi še vedno misli, da pri obnovljenih računalnikih gre za “odpad”, ki ga je nezadovoljen lastnik odvrgel kot smet. Ampak to ne bi moglo biti dlje od resnice. Obnovljena računalniška oprema je dobavljena izpod rok večjih podjetij, ki so zaradi konkurenčnosti vedno primorane posedovati najnovejšo tehnologijo na trgu. Seveda pri tako pogostih nadgradnjah posedujejo več računalnikov, kot jih potrebujejo, zato jih naše podjetje odkupi, celovito tovarniško obnovi, fizično očisti in po potrebi zamenja določene dele, s čim dobimo opremo najvišjega A kakovostnega razreda. Taki računalniki lahko po kvaliteti konkurirajo novim, a včasih nosijo manjše znake uporabe, kot so drobne praske, vendar nikoli večjih poškodb ali česarkoli, kar bi vplivalo na delovanje. Ker so računalniki temeljito testirani, prav tako ni možnosti, da bi bili “DOA” oziroma nedelujoči ob prejemu ali pa deležni raznih serijskih napak. Našo delo jemljemo zelo resno in za nas je dobro le najboljše!

Na računalnikih je brezplačno naložen svež licenčen operacijski sistem Windows 10 Home, za zelo nizko doplačilo 30.50€ pa nudimo tudi namestitev ter aktivacijo Pro licence za podjetja. Tako dobre ponudbe ne boste dobili nikjer drugje!

Starost je odvisna glede na model računalnika. Povprečna starost naših obnovljenih računalnikov znaša 2-3 leta, v primeru novejših računalnikov pa so lahko bili v uporabi tudi manj kot leto dni. Najlažje lahko starost posameznega modela vidite po generaciji procesorja, s tem, da so računalniki lahko tudi veliko novejši. 

Starost računalnikov Open Box kvalitete je v skoraj vseh primerih manj kot leto dni, saj gre za novejše modele, ki velikokrat sploh niso bili vzeti iz originalne embalaže. 

Prvotni lastnik računalnikov so bila ekskluzivno večja podjetja, ki so se odločila za zamenjavo zaradi nakupa nove opreme. Z znanim virom in preizkušenim delovanjem tako lahko garantiramo dolgo dobo delovanja, saj se večja podjetja zavedajo pomembnost kvalitete in veliko dajo nanjo. Zaradi priznanih trgovskih znamk, kot so HP, Dell, Asus, Acer… so računalniki dobro komponentno uravnovešeni in kvalitetno sestavljeni, pri nas pa jih lahko dobite po veliko nižjih cenah, kot bi za nove primerke odšteli v trgovini.


Vsak velik proizvajalec navadno opremo proizvaja v dveh linijah z določenim trgom v mislih. Tako imamo poslovno in potrošniško linijo, seveda pa se obe medsebojno razlikujeta. Ker je prva namenjena za podjetja, so zanjo uporabljene kakovostnejše komponente in sestavni deli. Ohišje pri prenosnikih je bolj kakovostno izdelano in iz vzdržljivih materialov, zasloni so ne-bleščeči in bolj prijazni do oči, napajalniki v stacionarnih računalnikih so bolj kakovostni in nosijo manjše tveganje za okvare, končni izdelek pa je nasploh celostno višje kvalitete. A to pride tudi z veliko slabostjo, saj so poslovni računalniki bistveno dražji, do 2x dražji od uporabniške linije glede na zmogljivost!

Vsa računalniška oprema je popolnoma očiščena od znotraj in zunaj, vsi deli pa so testirani v 20 testnih točkah s strani naših usposobljenih računalniških strokovnjakov za obnovo. Ker je strojni opremi zagotovljena druga življenjska doba, njen nakup zmanjša ogljični odtis, hkrati pa z nakup prihranite ogromno denarja.

Velika večina naših obnovljenih računalnikov je A kvalitete, v kolikor v opisu ni navedeno drugače. Vizualno so skorajda popolnoma brezhibni, vsebujejo lahko le majhne sledove uporabe, brez večjih odrgnin, prask ali kakršnih koli drugih napak. Vse praske ali udarnine so zgolj lepotne narave in niso moteče ter ne vplivajo na delovanje. Naša glavna prioriteta je zadovoljstvo kupca, zato stvari prikažemo, kot so.

Kljub prejšnji uporabi morajo vsi naši računalniki pred prodajo prestati zahteven proces obnove, kjer izločimo vse nepopolne primerke. Posledično bi lahko na podlagi tega celo zatrdili, da računalniki delujejo bolje od novih, saj se pri novih napake najpogosteje pojavijo v prvem letu uporabe. Čeprav lahko obnovljeni računalniki vsebujejo kakšno manjšo prasko zaradi predhodne uporabe, pa bodo po zmogljivosti popolnoma enakovredno identičnemu novemu modelu.

Kot vse ostale dele v procesu obnove testiramo tudi baterijo. Čeprav baterija s starostjo nekoliko izgubi na kapaciteti, zagotavljamo vsaj uro in pol delovanja med srednje zahtevno uporabo (brskanje po spletu, gledanje filmov itd.). Seveda bo pri večini prenosnih računalnikov baterija zdržala veliko dlje kot to, a nekje moramo postaviti minimum in v kolikor mu baterija ne ustreza, jo zamenjamo z novo.

Swipe up