Česta pitanja

Verjetno ste že kupili rabljeni avtomobil, kolo, stanovanje, zakaj torej ne bi kupili rabljene računalniške opreme? Kaj, če bi vam rekli, da je profesionalno obnovljena računalniška oprema lahko dejansko boljša od nove? RECOSI ponuja posebej izbrano rabljeno računalniško opremo, ki ustreza našim visokim standardom kakovosti.

Obnovljeni računalniki (ang. refurbished) so rabljeni računalniki, ki so prestali zahteven proces obnove. V RECOSI jih testiramo pod standardom PAS 141, kar pomeni, da so varni za nadaljnjo uporabo in da proces poteka v skladu z zahtevami okolja. V procesu obnove je vsak računalnik podrobno pregledan in podvržen intenzivnim testom, po preizkusu pa ga tudi podrobno očistimo in osvežimo. Na koncu na vsak računalnik naložimo tudi najnovejši originalen operacijski sistem WIN 10 z licenčno nalepko in vse posodobitve strojne in programske opreme.


Također nudimo premium liniju obnovljenih proizvoda, koji se ne razlikuju od profesionalno obnovljenih, ali su vizualno identični novim proizvodima. To znači da naš proces obnove ide jedan korak više. Kućišče računala i laptopa je obojeno, tipkovnica preispitana na hrvatski jezik, a proizvod je pakiran u novo pakiranje. Stoga računalo/laptop nema nikakvih znakova upotrebe i vizualno je u izvrsnom stanju bez ogrebotina, kako da se rade u novom proizvodu.

Ob nakupu kateregakoli izmed naših računalnikov prejmete minimalno 1 leto garancije z možnostjo podaljšanja na 2 leti ali več. Več o pogojih za uveljavljanje garancije si lahko preberete na tej povezavi.

Računalnike obnavljamo pod standardom PAS 141. Oprema je skoraj popolnoma brez prask, popolnoma očiščena od znotraj in zunaj, vsi deli pa so testirani v 20 testnih točkah s strani naših usposobljenih računalniških strokovnjakov za obnovo. Ker je strojni opremi zagotovljena druga življenjska doba, njen nakup zmanjša ogljični odtis, hkrati pa prihranite ogromno denarja.

Velika večina naših obnovljenih računalnikov je A kvalitete, v kolikor v opisu ni navedeno drugače. Vizualno so skorajda popolnoma brezhibni, vsebujejo lahko le majhne sledove uporabe, brez večjih odrgnin, prask ali kakršnih koli drugih napak. Vse praske ali udarnine so zgolj lepotne narave in niso moteče ter ne vplivajo na delovanje. Naša glavna prioriteta je zadovoljstvo kupca, zato stvari prikažemo, kot so.

To je oprema, ki izvira iz razstavnih eksponatov, neprodane zaloge in podobno. Skratka, gre za popolnoma nerabljeno ali skorajda nerabljeno opremo. Ne vsebuje nobenih ali pa vsebuje res minimalne znake uporabe in v večini primerov pride tudi tovarniško zapakirana v originalni embalaži ter nudi nakup “novega” računalnika po dosti ugodnejših cenah.

Naši računalniki prihajajo ekskluzivno iz poslovne linije, kjer so bili v uporabi oz. najemu v večjih podjetjih za krajše časovno obdobje, medtem ko v trgovinah navadno za ekvivalentno ceno najdete manj kakovostne računalnike široko-potrošne linije. Ko se torej odločate za primerjavo cen med obnovljenimi računalniki v RECOSI in novimi s podobno ceno, naj vas ta ne zavede. Raje za primerjavo uporabite originalno ceno novega prenosnika, ko je bil dan na trg (originalna MPC) in ceno obnovljenega računalnika z identičnimi specifikacijami. Ta cena je lahko nižja tudi do 80%.

Za primer lahko vzamemo ceno novega prenosnega računalnika HP EliteBook 840 G1 iz poslovne linije. Ta računalnik s procesorjem i5 četrte generacije, 4GB RAM in 120 SSD diskom se je nov prodajal za cene okoli 1100€, pri nas pa ga lahko kupite že za 339€ (70% prihranek)!

Kada kupite neko od naših računala, dobit ćete minimalno 12-mjesečno jamstvo s opcijo produženja na 24 mjeseca.

Kot vse ostale dele v procesu obnove testiramo tudi baterijo. Čeprav baterija s starostjo nekoliko izgubi na kapaciteti, zagotavljamo vsaj uro in pol delovanja med srednje zahtevno uporabo (brskanje po spletu, gledanje filmov itd.). Seveda bo pri večini prenosnih računalnikov baterija zdržala veliko dlje kot to, a nekje moramo postaviti minimum in v kolikor mu baterija ne ustreza, jo zamenjamo z novo.

Najprej je potrebno vedeti, da obstaja razlika med rabljeno in obnovljeno računalniško opremo. Rabljeni računalniki navadno ne vsebujejo polnih 12 mesecev garancije in niso podrobno testirani, prav tako pa običajno nimajo nameščene originalne programske opreme z licenčno nalepko. Naši računalniki prav tako prihajajo iz poslovne linije, so podrobno testirani in tehnično brezhibni.

Številna podjetja in posamezniki se odločajo za sodelovanje ne samo zato, ker ob nakupu ogromno prihranijo, temveč tudi zato, ker je RECOSI socialno podjetje in z nakupom pri nas podpirajo zaposlovanje oseb, ki bi težje dobile priložnost za delo. V RECOSI npr. zaposlujemo mlade, ki so brez delovnih izkušenj, tiste, ki so preživeli raka in podobno. Zato z nakupom pri nas dajete priložnost zaposlitve tudi ranljivim ciljnim skupinam.

Prav tako skupaj z vami varujemo okolje, saj z obnovo računalniške opreme podpiramo krožno gospodarstvo, podaljšujemo življenjski cikel in preprečujemo kopičenje nevarnih odpadkov električne in elektronske opreme.

Kao i sve druge dijelove, također testiramo bateriju. Iako baterija lagano gubi svoj kapacitet s godinama, jamčimo vam najmanje sat i pol rada tijekom srednje zahtjevne uporabe (pregledavanje web stranica, gledanje filmova itd.). Naravno, na većini prijenosnih računala baterija će trajati mnogo duže od ovoga, ali negdje trebamo postaviti minimum i ako baterija ne radi tako dugo, zamjenjujemo je novom.

Postoji razlika između korištene i obnovljene računalne opreme. Rabljena računala obično ne dolaze s punim 12-mjesečnim jamstvom i nisu temeljito testirana, također obično ne dolaze s originalnim licenciranim softverom. Naša računala dolaze iz poslovne linije, temeljito su testirana i tehnički ispravna.

Mnoge tvrtke i pojedinci odlučuju se za suradnju, ne samo zato što ostvaruju velike uštede prilikom kupovine, već i zato što je RECOSI društveno poduzeće i kupovinom od nas podržavaju zapošljavanje ljudi u nepovoljnom položaju. U RECOSI, npr. zapošljavamo mlade ljude bez radnog iskustva, one koji su preživjeli rak i slično. Stoga kupnja kod nas daje vam mogućnost podrške zapošljavanja ranjivih ciljnih skupina.

Također s vama štitimo okoliš jer podržavamo kružno gospodarstvo obnavljanjem računalne opreme, produžavanjem životnog ciklusa i sprječavanjem nakupljanja električne i elektroničke opreme opasnog otpada.

Naravno da možete, ali zasad samo u Sloveniji! Na lokaciji naše trgovine u Sloveniji, Slovenska Bistrica, pripremili smo i izložbeni salon kako bismo osigurali zadovoljstvo naših kupaca, gdje našu opremu možete uživo vidjeti i uz pomoć prijateljskih prodajnih stručnjaka odlučiti kupiti, ako ste prirodno zadovoljni onim što ste vidjeli.

Ako niste zadovoljni s kupljenim proizvodom iz bilo kojeg razloga, nazovite nas i potrudit ćemo se riješiti svaki problem. Ako to nije moguće, proizvod možete lako vratiti u roku od 14 dana od kupnje, a bez ikakvih pitanja ili komplikacija vratit ćemo vam kupovnu cijenu.

Nazovite nas na 386 59 045 092 ili nam pošaljite e-mail s opisom problema na prodaju@recositech.com. U slučaju da to nije velika greška, najvjerojatnije ćemo je riješiti već telefonom ili u roku od 48 sati od prijema računala u naše ruke.

Želimo sreću za obje strane. U slučaju pitanja ili posebnih želja, možete nas nazvati u bilo koje vrijeme na telefon 386 59 045 092 ili nam poslati e-mail na prodaja@recositech.com, a tim tehničkih i prijateljskih prodajnih stručnjaka rado će vas slušati. Radujemo se vašem posjetu!

Swipe up